Η μεγάλη δικαίωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη. (Ο ΠΑΟ στα τάρταρα)

Γιάννης Βαρδινογιάννης

Χωρίς διοίκηση, με διαλυμένη ψυχολογία και χρέη που αυξάνονται διαρκώς, ο Παναθηναϊκός μοιάζει με ομάδα γειτονιάς... Ποιός μπορούσε να διανοηθεί ότι το πλουσιότερο, καθαρότερο και πιο οργανωμένο ποδοσφαιρικό κλαμπ της χώρας θα έφτανε σε αυτό το σημείο;

Η εξέλιξη αυτή είναι μια πρωτοφανής δικαίωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ μη αντέχοντας τις καθημερινές προσβολές εις βάρος του ιδίου και της οικογένειάς του, πήρε μια αμετάκλητη όπως φαίνεται απόφαση: Να αποχωρήσει. Γνωστοποίησε ότι εκχωρεί το 54% των μετοχών του σε όποιον βάλει στα ταμεία του ΠΑΟ 15 εκατ. ευρώ για να καλυφθεί η φετινή χρονιά. Ο ίδιος χάριζε ότι χρήματα είχε ήδη δώσει χωρίς να υπολογίζει κανείς ότι από το 1979 η οικογένεια Βαρδινογιάννη κράτησε τον ΠΑΟ χωρίς χρέη καλύπτοντας κάθε χρόνο τα ελλείμματα..!

Τι συνέβει; Οι μνηστήρες απεδείχθησαν λίγοι. Αν και το ποσό των 15 εκατ. ευρώ είναι πολύ λίγο για να αγοράσει κανείς τον ΠΑΟ, όλοι έκαναν πίσω! Το οικονομικό αδιέξοδο μεγάλωσε. Η διοίκηση παραιτήθηκε γιατί πλέον υπάρχουν και χρέη προς το Δημόσιο και αυτό είναι κακούργημα. κανείς δεν θέλει να τον συλλάβουν κι όλας.

Πέρα από την κατάρρευση της εταιρείας (ΠΑΕ) έχουμε και την κατάρρευση της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός ήταν στο +2 από τον Ολυμπιακό και είχε τρία συνεχόμενα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Είχε δηλαδή το πάνω χέρι. Τα... έχασε και τα τρία ενώ στο τελευταίο τα τεράστια επεισόδια των οπαδών απέφεραν πρόστιμα αφαιρέσεις βαθμών ακόμα και στη επόμενη σεζόν, πρόσθετη οικονομική ζημία από αγώνες χωρίς θεατές κ.λ.π.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απεδείχθη σπουδαίος παίκτης. Φεύγοντας εντελώς από το προσκήνιο και ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ τον ΠΑΟ, σε όσους τον πολεμούσαν φανερά ή κρυφά, τους ξεγύμνωσε εντελώς. Απέδειξε ότι η ακμή του Παναθηναϊκού οφειλόταν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Απέδειξε ότι κανείς άλλος δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να αναλάβει τον σύλλογο (άρα έκαναν αντιπολίτευση με τα... λεφτά του). Απέδειξε ότι η πολιτική της οικογένειας να περιθωριοποιήσει τους οργανωμένους ήταν διαχρονικά σωστή (δείτε τι έγινε στο ΟΑΚΑ). 

Υπάρχει και ένα τελευταίο πολύ-πολύ σημαντικό: Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν ευτέλισε ούτε το όνομά του ούτε τον ΠΑΟ ασχολούμενος με το παρασκήνιο για να εξασφαλίσει ένα παιχνίδι ή ακόμα και ένα πρωτάθλημα. Από τα 6.000 ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας τα 5.999 ίσως έστηναν ένα παιχνίδι. Ο ΠΑΟ του Γιάννη Βαρδινογιάννη ήταν το μοναδικό που δεν το έκανε ποτέ. (Αυτή ήταν και η κόντρα με τους οργανωμένους που του ζητούσαν να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και στο παρασκήνιο). 

Τώρα ο ΠΑΟ χωρίς Βαρδινογιάννη τι είναι; Ας το σκεφτούν όσοι διαδήλωναν εναντίον του...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Σχόλια

Μπορεί ο Βαρδινογιάννης, που άφησε την ομάδα ακάλυπτη και στα "κρύα του λουτρού" να δρομολογήσει την αποχώρησή της από το Πρωτάθλημα; Γιατί κανείς δεν αντέχει την αντιπαράθεση με τη συμμορία "ολυμπιακός & μαρινάκης" και αναμένονται σκληρότερες αντιδράσεις από αυτήν του ΟΑΚΑ! Αλήθεια για να μην το ξεχάσω: Αν χεωστάει ο Παναθηναϊκός στο Κράτος να του δώσει τα @ρχ....@ των οπαδών του

Δείτε επίσης