Η λύση είναι μια: μάσκα παντού

Οι υγειονομικές αρχές εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την επιβάρυνση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με την έξαρση της πανδημίας από τον Αύγουστο, αλλά ιδιαίτερα τον Σεπτέμβριο καθώς έχουν εκτοξευθεί τόσο τα κρούσματα, όσο και οι διασωληνώσεις ασθενών.

Την Τετάρτη επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μια φορά τα αρνητικά επιδημιολογικά δεδομένα για τη χώρα, με την Αττική να διατηρεί σταθερά την αρνητική πρωτιά, με συντριπτική, μάλιστα, διαφορά από τις υπόλοιπες περιφέρειες, καθώς στο λεκανοπέδιο κατεγράφησαν τα 194 από τα 358 νέα περιστατικά.

Επίσης, τα αριθμητικά δεδομένα για τους διασωληνωμένους ασθενείς είναι σαφώς ενδεικτικά της κατάστασης. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αριθμός τους έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τις αρχές του μήνα, δημιουργώντας ήδη οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία.

Ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επέμεινε στην αυστηροποίηση των μέτρων με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Όπως σημείωσε στην Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων δεν έχει τεθεί ως θέμα συζήτησης το lockdown, αλλά ούτε και το κλείσιμο των σχολείων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται για το μέλλον, αν δεν αποδώσουν τα ισχύοντα μέτρα. 

«Το lockdown είναι οικονομικά επώδυνο. Αυτό που απαιτείται είναι η αυστηροποίηση των μέτρων με υποχρεωτική χρήση της μάσκας μέσα κι έξω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζανάς επισημαίνοντας ότι είναι ανέξοδο μέτρο και προφυλάσσει. «Αν είναι 4 ή 5 άτομα χωρίς μάσκα δεν είναι συνάθροιση; Τι βλάπτει να φορέσουμε μάσκα;» πρόσθεσε. 

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα και για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αυξάνοντας τη συχνότητα των δρομολογίων και αν δεν υπάρχουν τόσα πολλά μέσα, η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει στην ενοικίαση πούλμαν

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης