Η κυβέρνηση αρνήθηκε χορηγία 355 εκατ. ευρώ για την ηλεκτρική σύνδεση Κρήτης - Αττικής;

Είπαν όχι σε χορηγία ύψους 355 εκατ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό Connecting Europe Facility (CEF) για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής γύρισε η κυβέρνηση, επιβαρύνοντας με το αντίστοιχο ποσό τους Ελληνες καταναλωτές.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Euroasia σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμά του, κατηγορώντας μάλιστα στην Ελλάδα ότι με τη στάση της αυτή διατηρεί την Κύπρο ως το μοναδικό μέλος της Ε.Ε. σε ενεργειακή απομόνωση.

Σύμφωνα με τον Euroasia, η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε χθες (19 Ιουνίου) το αίτημα χορηγίας για την κατασκευή της ηλεκτρικής διασύνδεσης Euroasia Interconnector μεταξύ Κύπρου, Κρήτης και Αττικής από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό Connecting Europe Facility (CEF), συμπεριλαμβανομένης και χορηγίας ύψους 355 εκατ. ευρώ για τη διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική.

Η σχετική αίτηση χορηγίας κατατέθηκε από τον Euroasia την Πέμπτη 13 Ιουνίου και η Ελλάδα είχε προθεσμία για την υπογραφή της μέχρι και χθες, κάτι που δεν έκανε, παρά τη δέσμευση για υποστήριξη του έργου που έχει αναλάβει έναντι των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών, αφού στο μεταξύ έχει επιλέξει η διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική να προχωρήσει ως εθνικό έργο. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης