Η κλοπή των Ελλήνων μέσω των... 3.500 παραβόλων

Επτά στα 8 κακουργήματα εκδικάζονται χωρίς δικηγόρο, ή για να λέμε την αλήθεια με δικηγόρο που ορίζει το Δημόσιο 20 λεπτά πριν την δίκη (!). Γιατί; Γιατί το παράβολο είναι... 1.150 ευρώ και οι φτωχοδιάβολοι που κάθονται στο σκαμνί δεν τα έχουν.

Αλλά και στα πλημμελήματα το παράβολο ξεκινά από 300 ευρώ και φθάνει στα 640 στον δεύτερο βαθμό. Εκεί πολλές δίκες γίνονται χωρίς δικηγόρο οι πολίτες προτιμούν είτε να παραστούν οι ίδιοι, είτε να δικαστούν ερήμην, αφού δεν έχουν τα χρήματα. Είναι αυτό "δικαιοσύνη;"

Τα παραπάνω αναφέρονται για να ειπωθεί ότι σήμερα οι Έλληνες πληρώνουν 3.500 παράβολα για διάφορες αιτίες. Μόνο στην αγροτική παραγωγή υπάρχουν 250 παράβολα από 500 - 1.000 ευρώ! Όπως αποκαλύπτει η κυριακάτικη "Καθημερινή" αν ένας βαμβακοπαραγωγός πάει να εγγραφεί στον εθνικό κατάλογο παραδοσιακών ποικιλιών το παράβολο είναι 540 ευρώ!

Παράβολα υπάρχουν και σε διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, για υποβολή ενστάσεων κατά διαδικασιών, κ.ο.κ. Παράβολο 460 ευρώ πληρώνει κανείς κάθε χρόνο για να έχει... συναγερμό στο σπίτι του. Παράβολα πληρώνονται για άδεια οδήγησης, για να αναβάλεις δίκη, για διαβατήριο κ.λ.π.

Για απευθείας μισθώσεις με το Δημόσιο υπάρχουν παράβολα ύψους 10.000 ευρώ (!).

Όλα τα παράβολα μπορεί να τα βρει κανείς στην ηλεκτρονική σελίδα eparavolo.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης