Η Καλαμάτα για λίγο θύμιζε Σικάγο με κλέφτες κι αστυνόμους..!

οπλο

Ληστεία made in USA στην... Καλαμάτα. Λήστεψαν Τράπεζα και έφυγαν. Αστυνομικοί πήγαν σε σπίτι υπόπτου όπου αντηλλάγησαν πυροβολισμοί, τραυματίστηκαν άνθρωποι, έγιναν συλλήψεις.

Ειδικότερα, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, δύο άγνωστοι δράστες, φορώντας κράνη, έσπασαν με βαριοπούλα την κρυστάλλινη πόρτα εισόδου της Εμπορικής Τράπεζας στο κέντρο της Καλαμάτας και με την απειλή όπλων (καλάσνικοφ), πήραν από το ταμείο, περίπου 90.000 Euro και διέφυγαν με μοτοσικλέτα, την οποία στη συνέχεια εγκατέλειψαν.

Το απόγευμα η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός νεαρού ατόμου που θεωρήθηκε ύποπτος για την ληστεία και στον οποίο βρέθηκαν κλειδιά διαμερίσματος. Αργότερα, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ανοίξουν το διαμέρισμα στην εν λόγω πολυκατοικία, με τα κλειδιά που είχαν βρεθεί πάνω στον νεαρό, δέχτηκαν πυροβολισμούς από τα άτομα που, όπως διαπιστώθηκε, είχαν διαπράξει νωρίτερα τη ληστεία στην τράπεζα.

Στην ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί κι ένας ληστής.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύονται, εκτός από τους δύο αστυνομικούς οι οποίοι είναι σοβαρότερα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο των Αθηνών, ο ένας με τραύμα στην κλείδα και ο άλλος στο πιγούνι. Ωστόσο οι τραυματίες δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις, εκ των οποίων οι δύο που συνελήφθησαν είναι στα κρατητήρια της Καλαμάτας και ο τρίτος στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ άλλα δύο άτομα έχουν διαφύγει της σύλληψης κι αναζητούνται.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης