Η κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα - Ένα μέτρο χιόνι στο νομό Τρικάλων

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται στην Κεντρική Ελλάδα. Στα πεδινά βρέχει ακατάπαυστα από τα μεσάνυχτα ενώ από υψόμετρο 200 μέτρων και πάνω χιονίζει με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, από τις 4 τα ξημερώματα. Σοβαρά είναι τα προβλήματα από την ισχυρή χιονόπτωση στα ορεινά του νομού Τρικάλων όπου το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο. 

Έντονες χιονοπτώσεις παρατηρούνται στην περιοχή του Δομοκού με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία και μόνο με αλυσίδες στον δρόμο Λαμίας Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα. Μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ενώ από τις 5.30 το πρωί η Τροχαία έχει στήσει μπλόκο λίγο μετά τη Λαμία και απαγορεύει τη διέλευση των φορτηγών αυτοκινήτων ενώ υποχρεώνει τα ΙΧ να βάλουν αλυσίδες για να προχωρήσουν το ταξίδι τους προς τον Δομοκό, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα .

Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου στην περιοχή του Τυμφρηστού το χιόνι έχει φτάσει τα 30 εκατοστά και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς δίνουν μια πραγματική μάχη για να μπορέσουν να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό ενώ είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας χιονίζει ακατάπαυστα, ενώ στα πεδινά της Λαμίας βρέχει με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση γεγονός το οποίο προβληματίζει τους αρμόδιους, ιδιαίτερα για την κατάσταση που αναμένεται να διαμορφωθεί τις επόμενες ώρες στον Σπερχειό ποταμό. Σε αρκετά σημεία είναι σε οριακή κατάσταση για να ξεφύγει από τα αναχώματα και να πλημμυρίσει τον κάμπο.

Στα «λευκά» ξύπνησε το Καρπενήσι σήμερα το πρωί, καθώς χιονοπτώσεις σημειώνονται σε όλον σχεδόν τον νομό Ευρυτανίας. Η έντονη βροχόπτωση, από τα μεσάνυχτα και μετά, μετατράπηκε σε χιονόπτωση και οι κάτοικοι της ευρυτανικής πρωτεύουσας ξύπνησαν με χιόνι και μέσα στην πόλη.

Ο δήμος Καρπενησίου, με ανακοίνωσή του, πριν από λίγο έκανε γνωστό ότι τα σχολεία και των δύο βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Δευτέρα λόγω κακοκαιρίας. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολειά λόγω κακοκαιρίας και στην περιοχή του Δομοκού στη Φθιώτιδα, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από τον δήμο Δομοκού.

Μέχρι και ένα μέτρο το χιόνι στα ορεινά του νομού Τρικάλων - Πλημμύρες στα πεδινά


Σοβαρά είναι τα προβλήματα από την ισχυρή χιονόπτωση στα ορεινά του νομού Τρικάλων όπου το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο. Την ίδια στιγμή  ισχυρές καταιγίδες σαρώνουν τα πεδινά.

Στην περιοχή του Βαλτινού, στον δήμο Τρικκαίων, το νερό έχει εισχωρήσει σε κατοικίες, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον νομό, με κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, διακοπές ρεύματος και υπερχειλίσεις ποταμών, όπως και σε σημεία της πόλης των Τρικάλων.

Τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όσο και οι τέσσερις δήμοι, με μηχανήματα προσπαθούν να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό και να αποτρέψουν τυχόν υποχωρήσεις σε αναχώματα ποταμών. 

Κλειστά τα σχολεία

Ο δήμος Τρικκαίων με ανακοίνωσή του τονίζει πως τη Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Βαλτινό. Λόγω των καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν κλειστά το νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βαλτινού.

Επίσης, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης σήμερα, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του δήμου Καλαμπάκας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης