Η Ευρώπη διώχνει τα πετρελαιοκίνητα εμείς τα πριμοδοτούμε

Την ώρα που η Ευρώπη απαγορέυει το πετρέλαιο κίνησης οι ελληνικές κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων (δεξιών, αριστερών, κεντρώων) έδιναν φορολογικά κίνητρα στους έλληνες καταναλωτές για να αγοράσουν πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο. Πολλά από αυτά, απαλλάσσονταν τελείως από τα τέλη κυκλοφορίας.

Δείτε τι γίνεται στην Ευρώπη λοιπόν: Η πόλη του Μονάχου ετοιμάζεται να διώξει περί τα 300.000 οχήματα με ντιζελοκινητήρες που δεν καλύπτουν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Όπως καταγγέλει ο Δήμος της πόλης  οι μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη βαυαρική πρωτεύουσα, που «είναι σοκαριστικές».

Η Στουτγάρδη έχει αποφασίσει να καθαρίσει την πόλη του από τα ντιζελοκίνητα από την 1η Ιανουαρίου 2018, ενώ ο δήμαρχος του Αμβούργου ανακοίνωσε ότι θα διώξει στο 70% των πετρελαιοκίνητων οχημάτων που κυκλοφορούν στην πόλη, εκ των οποίων το 60% είναι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και του Δήμου!

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι θάνατοι από την ατμοσφαιρική ρύπανση φθάνουν ετησίως τα 3 εκατομμύρια στον κόσμο. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Διεθνές Συμβούλιο για τις Καθαρές Μεταφορές (ICCT) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στις ΗΠΑ, το Περιβαλλοντικό Ινστιτούτο της Στοκχόλμης στη Σουηδία και το εδρεύον στις ΗΠΑ Διεθνές Ινστιτούτο για την Ανάλυση των Εφαρμοσμένων Συστημάτων, η ρύπανση από τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου οχημάτων με ντιζελοκινητήρα προκαλάλεσαν παγκοσμίως 107.600 πρόωρους θανάτους το 2015.

* Στην Ελλάδα η ΠΑΚΟΕ έχει με μετρήσεις περιγράψει μια κόλαση ρύπανσης σε πόλεις όπως η Αθήνα, έχει δώσει τις μετρήσεις στο αρμόδιο υπουργείο και προτέινει χρήση υγρ'άεριου για ταξί, λεωφορέια κ.α. Ουδείς αντέδρασε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης