Η Ελλάδα του πελατειακού κράτους στο έλεος των νεροποντών. Έκλεισε και η Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Η στρεβλή και άναρχη ανάπτυξη της χώρας εξ αιτίας ενός πελατειακού κράτους που όλα τα επιτρέπει και όλα τα απαγορεύει ταυτόχρονα, γίνεται πλέον κοινή συνείδηση με΄τα τον θάνατο 16 ανθρώπων (και 4 αγνούμενοι) στη Μάνδρα και τη Νέα Πέρμα Αττικής. 

Παράλληλα, ορατός είναι ο κίνδυνος να «κοπεί στα δύο» η χώρα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Ηδη το ρεύμα καθόδου της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης έχει αποκλειστεί στην Πιερία, στο ύψος του κόμβου Νέας Εφέσου και η κυκλοφορία των οχημάτων διοχετεύεται... μέσω Κοζάνης!

Συνεργεία της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (στην οποία ανήκει η ευθύνη λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος) και του Δημοσίου προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το ρεύμα ανόδου του αυτοκινητόδρομου, με την κατάσταση να είναι κακή.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα καθόδου διακόπηκε νότια της Κατερίνης ήδη από τις 3.15 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η διακοπή κατέστη αναγκαία καθώς «συγκεντρώθηκε ιδιαίτερα αυξημένος όγκος υδάτων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις ανάντη και κατάντη περιοχές περιοχές του αυτοκινητόδρομου και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης