Η Ελλάδα πτωχεύει και σε ανθρώπινο δυναμικό. Μεταναστεύουν κατά χιλιάδες νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι

Στην Ισπανία ξεφυτρώνουν παντού φροντιστήρια εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας. Παράλληλα χιλιάδες Ισπανοί φεύγουν για Βρετανία ή άλλες χώρες (ακόμα και ισπανόφωνες στην Κεντρική και Νότιο Αμερική).

Στην Ελλάδα υπάρχει ήδη ρεύμα φυγής που διογκώνεται συνεχώς. Το δυστύχημα είναι ότι φεύγουν άνθρωποι μορφωμένοι που αποτελούν τον πνευματικό πλούτο της χώρας. Σύμφωνα με τη γερμανική Στατιστική Υπηρεσία φέτος ο αριθμός των Ελλήνων που εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 90%, αγγίζοντας τους 23.800.

Πρώτοι στη λίστα είναι οι γιατροί και ακολουθούν οι μηχανικοί. Μορφωμένοι Έλληνες φεύγουν φυσικά και για άλλες χώρες. Κάθε μέρα δύο γιατροί εγκαταλείπουν την Ελλάδα και κατευθύνονται σε Σουηδία, Ολλανδία και Μεγάλη Βρετανία. Οι Έλληνες γιατροί που μεταναστεύουν έχουν φτάσει τους 6.000 και αποτελούν τη δεύτερη εθνική ομάδα μετά τους Αυστριακούς.

Οι μηχανικοί συχνά απορροφώνται και σε χώρες εκτός ΕΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Κατάρ που προετοιμάζεται για το Μουντιάλ του 2022 και η τεχνογνωσία των Ελλήνων μηχανικών που είχαν εργαστεί για τους Ολυμπιακούς του 2004 φαίνεται πολύτιμη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης