Η Δικαιοσύνη υπερασπίζεται (δικαίως) τον ύψιστο ρόλο της - Δηλώσεις Σακελλαρίου

Μια δίκαιη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου εκπροσωπώντας το σύνολο της ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως είπε, με αφορμή της επιθέσεις που δέχεται η Δικαιοσύνη και οι δικαστές.
              
Για πρώτη φορά στην  ιστορία του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ο πρόεδρος του προέβη σε δημόσιες δηλώσεις ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών υπό την μορφή διαγγέλματος.
              
Ο κ. Σακελλαρίου καταδίκασε  με «τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παντελώς αδικαιολόγητες αυτές επιθέσεις από όπου και αν προέρχονται, επιθέσεις οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά του Κράτους Δικαίου, θεμελιώδης πυλώνας του οποίου είναι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στη μείωση του κύρους της οποίας προδήλως αποβλέπουν».
              
Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣτΕ τόνισε ότι «με άκριτες ενέργειες, λοιδωρίες, αδικαιολόγητους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, αλλά και προσβλητικούς για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης υπαινιγμούς περί δήθεν αρνήσεώς τους να εκπληρώσουν βασικές υποχρεώσεις τους, επιχειρείται, κατά συστηματικό πλέον τρόπο, να κλονισθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης