Η αρρωστημένη "μπλε φάλαινα" έφτασε και στην Ελλάδα

Νέο κρούσμα για το παιχνίδι "μπλε φάλαινα" που έχει οδηγήσει εκατοντάδες παιδιά ακόμη και στην αυτοκτονία. Άγνωστος προσκάλεσε 14χρονο να λάβει μέρος στο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα». Αμέσως το κατήγγειλε η 54χρονη μητέρα (από περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς) στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ.

Ο 14χρονος δέχθηκε ένα μήνυμα μέσω Facebook από άγνωστο προφίλ. «Συστήθηκε ως "Μπλε Φάλαινα" και τον παρότρυνε να ρίξει χαστούκια στο πρόσωπό του. Ο 14χρονος δεν ανταποκρίθηκε και απευθύνθηκε άμεσα στη μητέρα του.

Όταν η ίδια επιχείρησε να διαβάσει το περιεχόμενο της επικοινωνίας, διαπίστωσε ότι η συνομιλία είχε διαγραφεί και το άγνωστο προφίλ «μπλοκαριστεί»

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ - Ο 21ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΝΟΗΣΕ

Ο άνθρωπος που φέρεται να βρίσκεται πίσω από αυτό το «παιχνίδι αυτοκτονίας» ονομάζεται Φίλιπ Μπουντέικιν, είναι ρωσικής καταγωγής και 21 ετών.

Ο Φίλιπ Μπουντέικιν (που είναι γνωστός και με το ψευδώνυμο Φίλιπ Λις) κρατείται σήμερα σε φυλακή της Ρωσίας και κατηγορείται για υποκίνηση τουλάχιστον 16 καταγεγραμμένων αυτοκτονιών.

Αυτός και οι βοηθοί του αρχικά προσέλκυσαν τα παιδιά σε ομάδες στο VK (δημοφιλής πλατφόρμα επικοινωνίας στη Ρωσία, σαν το Viber ή το WhatsApp). Ο στόχος τους ήταν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και στη συνέχεια να καταλάβουν εκείνους που θα επηρεάζονταν περισσότερο από την ψυχολογική χειραγώγηση. Από τους 20.000 ανθρώπους, ήξεραν ότι μόνο 20 θα ήταν κατάλληλοι».


Το "παιχνίδι" προτρέπει κάθε παιδί να κάνει πράγματα στον εαυτό του (να αυτοτραυματίζεται, να πηδά από μπαλκόνια κ.α.) τα οποία τα επιβεβαιώνει με φωτό. Στο τέλος καλείται μνα αυτοκτονήσει π.χ. κόβοντας τις φλέβες του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης