Η "αριστερή" δικτατορία των (φορολογικών) email...

Δεκαπέντε ημέρες προθεσμία για την τακτοποίηση των φορολογικών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, δίνει η Ανεξλαρτητη Αρχή Εισπράξεων, με τη διακριτική υπενθύμιση της δυνατότητας των προϊσταμένων των ΔΟΥ να προχωρήσουν στη λήψη διοικητικών, αναγκαστικών και διασφαλιστικών μέτρων για την είσπραξη των χρεωστουμένων. Ρυθμίστε την οφειλή ή αλλιώς έρχεται κατάσχεση.

Ραβασάκια ξεκίνησαν από χθες να αποστέλλονται μαζικά σε 761.000 φυσικά πρόσωπα που δεν πλήρωσαν εγκαίρως την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος συνολικού ύψους 340 εκατ. ευρώ, ενώ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πατάει το γκάζι των κατασχέσεων στο τέρμα με στόχο να εισπραχθούν τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ από παλιά και φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη έως το τέλος του έτους.

Με κατασχέσεις και απειλές κατασχέσεων μόνο το πρώτο εξάμηνο εισπράχθηκαν 2,3 δισ. ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι φόροι όμως συνεχίζουν να μένουν απλήρωτοι, με τα ληξιπρόθεσμα να αυξάνονται κατά περίπου 700 εκατ. κάθε μήνα.

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι 3.805.423 φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία και τα τελωνεία, 1.608.263 κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και από αυτούς οι 951.114 έχουν ήδη διαπιστώσει ότι ο εισπρακτικός μηχανισμός έχει ήδη βάλει χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για το τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν προχωρούσαν σε όμοιες κατασχέσεις οι Σαμαράς - Βενιζέλος. Η ηπιότερη έκφραση ήταν "κανιβαλισμός"...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης