Η ανευθυνότητα έχει στείλει 26 στις ΜΕΘ (και ο αριθμός μεγαλώνει διαρκώς)

Νέα αύξηση καταγράφηκε στον αριθμό των διασωληνωμένων σε μονάδα εντατικής θεραπείας που αν και παραμένει χαμηλός, δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι σχεδόν διπλασιάστηκε σε μία εβδομάδα, ενώ έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί από τις αρχές του μήνα.

Χθες το απόγευμα 26 ασθενείς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι. Επιπλέον χθες κατεγράφη ένας ακόμα θάνατος. Συνολικά έχουν καταλήξει από τη νόσο 214 άτομα στη χώρα μας.

Κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας χαρακτήρισε τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα συνεπείς ως προς την εφαρμογή των μέτρων και τον Δεκαπενταύγουστο.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 196 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη χώρα, εκ των οποίων 26 χαρακτηρίζονται εισαγόμενα. Σχεδόν τα μισά από τα εγχώρια εντοπίστηκαν στην Αττική: 82 – εκ των οποίων τα 10 μόνο είναι από γνωστή συρροή κρουσμάτων. Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 42 κρούσματα και επτά στη Λάρισα.

Κρούσματα εντοπίστηκαν συνολικά σε 23 περιφερειακές ενότητες της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 5.942, με μέση ηλικία τα 43 έτη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης