Η ακυβέρνητη Ελλάδα και τα χερσαία σύνορα - σουρωτήρι

Εδώ και  ένα χρόνο περιγράφουμε την Ελλάδα ως μια ακυβέρνητη χώρα. Ισχυρίζομαστε ότι σε κάθε πεδίο λειτουργίας αυτής της χώρας δεν υπάρχει σχέδιο, όπως δεν υπάρχει σχέδιο συνολικά για την Ελλάδα: Τι να παράγει, πως να φορολογεί, πως να φέρει ανάπτυξη κ.α.

Συχνά - πυκνά για να στηρίξουμε τον ισχυρισμό της ακυβέρνητης χώρας αναφέρομαστε σε παραδείγματα.Περιγράφουμε βαρύγδουπες περιπτώσεις που αποδεικνύουν όχι μόνο ότι δεν υπάρχει σχέδιο αλλά δεν έχουν ιδέα οι άνθρωποι ότι υπάρχει καν το πρόβλημα.

Παράδειγμα:  Έχουμε γράψει μήνες πριν ότι υπάρχουν 4.500.000 οφειλέτες του Δημοσίου τι θα κάνετε με αυτούς; Δεν μπόρεσαν να μπουν ούτε στις 100 δόσεις. Έρχεται το Υπουργείο και επιβεβαιώνει τον συντριπτικό αυτό αριθμό και τι κάνουν οι της κυβέρνησης; α) Πέφτουν από τα σύννεφα (είναι τόσοι πολλοί; αναρωτιούνται) β) Δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν.

Στο molonoti.gr έχουμε γράψει τι θα έπρεπε να κάνουν (κοινός νους χρειάζεται) αλλά μην σας κουράσουμε με αυτό, καλύτερα να σας περιγράψουμε μια ακόμη σκανδαλώδη απόδειξη ακυβερνησίας: Ειδομένη.

Στην Ειδομένη - ελληνικά σύνορα θυμίζουμε - κάποιοι τύπωσαν φέιγ βολάν στα αραβικά. Στη συνέχεια 2.000 άνθρωποι έκαναν πορεία μέσα από δάση και ποτάμια για να περάσουν στα Σκόπια από αφύλακτη μεριά. Η πορεία, ο πόνος, η δυστυχία και ότι άλλο κατεγράφη από τηλεοπτικές κάμερες που ακολουθούσαν κάτι σαν ριάλιτι προς τηλεοπτική τέρψη.

Στα Σκόπια τους έδειραν και τους έστειλαν πάλι πίσω. Νέες δηλώσεις στις κάμερες και επιστροφή στις λάσπες της Ειδομένης. Όλα τα παραπάνω - στα σύνορα της χώρας όπως είπαμε - έγιναν με την εκκωφαντική απουσία του κράτους. Δεν υπήρχε στρατός, φύλακες συνόρων, αστυνομία, ούτε ένας κρατικός λειτουργός, να καταγράψει τι συνέβαινε ακόμα καλύτερα ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΙ.  Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν ήσαν πρόσφυγες αλλά ένοπλα τάγματα κομάντος... γείτονος χώρας, θα μπαινόβγαιναν στην Ελλάδα από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς κανείς μας να το μάθει ποτέ!.

Ιδού λοιπόν: Δεν έχουμε ούτε χερσαία  σύνορα και εννοούμε ότι δεν έχουμε σύνορα από τη Αλβανία μέχρι τον Έβρο. Μπάτε σκύλοι αλέστε. Αυτή η ακυβερνησία δεν έχει προηγούμενο, άμεσα θα πρέπει να σταματήσει. Η διάλυση της χώρας έχει ολοκληρωθεί - χωρίς σύνορα υπάρχει χώρα; - και κανείς δεν είναι σε θέση να περιγράψει το πραγματικό εύρος της. Λειτουργεί τίποτα πια στην Ελλάδα εκτός από την μπουρδολογία στα τηλεπαράθυρα;

                        ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης