Ζάκυνθος: Ήρθαν περισσότεροι τουρίστες αλλά δεν άφησαν χρήματα

Την εποχικότητα με την οποία κινείται ο ελληνικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια καταδεικνύουν τα αποτελέσματα, που δημοσιοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Ζακύνθου, βάσει των στοιχείων του αεροδρομίου της Ζακύνθου για τον μήνα Οκτώβριο 2011. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος των αφίξεων το συγκεκριμένο διάστημα παρουσιάζει μείωση 21,45%, καταδεικνύοντας τη συρρίκνωση της τουριστικής σεζόν σε 4 μήνες (Ιούνιος-Σεπτέμβριος). Η συνολική αύξηση των αφίξεων από την αρχή της τουριστικής σεζόν είναι 6,65%, όπως επισημαίνεται.

Παρά λοιπόν τη συνολική αύξηση των αφίξεων 6,65%, αν ληφθεί υπόψη η μείωση των τιμών, η μείωση των διανυκτερεύσεων και η αντίστοιχη μείωση του επιπέδου της αγοραστικής κίνησης, τότε τα οικονομικά αποτελέσματα φαίνεται να είναι μειωμένα πάνω από 10% για το 2011.

Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από τις αγορές του εξωτερικού για την σεζόν που πέρασε, η κύρια αγορά της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζει μικρή αύξηση κατά 1,68%. Οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία Ελβετία, Ολλανδία) παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση, από 15,64% έως 37,13%, όπως επίσης και η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Σλοβενία με αύξηση, από 73,00% έως 27,49%. Τέλος από τις Ανατολικές χώρες, η Ρωσία, παρουσιάζει πολύ μεγάλη αύξηση των επισκεπτών, με ποσοστό 89,35%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης