Επαναφέρουν την προσωποκράτηση για ιδιωτικά χρέη

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επαναφορά της επιβολής προσωρινής κράτησης και κατά εμπόρων για ιδιωτικές εμπορικές απαιτήσεις! Επ΄αυτού αλλά και άλλων μέτρων εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στις διατάξεις του νομοσχέδιου του υπουργείου Δικαιοσύνης, δικηγόροι, δικαστές, συμβολαιογράφοι και κοινωνικοί φορείς, όπως η ΑΔΕΔΥ, κ.ά..

Μιλούν για αρνητικές «επιπτώσεις στην άσκηση θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη», δηλώνοντας εκ διαμέτρου αντίθετοι στην κατάργηση των πολιτικών δικών στο ακροατήριο. Προειδοποιούν ότι επανέρχεται η προσωποκράτηση για διαφορές ιδιωτών, ενώ για τους πλειστηριασμούς λένε ότι οι ρυθμίσεις ωφελούν μόνο τις τράπεζες,

Καταγγέλουν δε ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις θα προκαλέσουν σειρά σοβαρών προβλημάτων στην πράξη για όλους (πολίτες-διαδίκους, δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς) και είναι βέβαιο, ότι θα επιφέρουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, από αυτό που επικαλούνται οι συντάκτες του ότι επιδιώκουν.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους θα συνέλθει μεθαύριο, Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 στα γραφεία το Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος, καθώς την ημέρα αυτή λήγει η τριήμερη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης