Επανέρχονται άσυλο και φοιτητές στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ

Επαναφορά του ασύλου, αλλά και των φοιτητικών παρατάξεων στη διοίκηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ περιλαμβάνει νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα τεθεί, πιθανώς σήμερα, σε διαβούλευση.

Αναφορικά με την προστασία του ασύλου,  το νομοσχέδιο ορίζει ως αρμόδιο για την κλήση της δημόσιας δύναμης το πρυτανικό συμβούλιο, στο οποίο μετέχει και εκπρόσωπος των φοιτητών. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Καθημερινή, το πρυτανικό συμβούλιο θα αποτελείται από τον πρύτανη, τους αντιπρυτάνεις, έναν εκπρόσωπο των φοιτητών και τον εκπρόσωπο των διοικητικών υπαλλήλων.

Στο νομοσχέδιο αναφέρονται ακόμη τα εξής: Στη Σύγκλητο ορίζονται έως τέσσερις εκπρόσωποι των φοιτητών, τρεις των προπτυχιακών και ένας των μεταπτυχιακών φοιτητών και των υποψηφίων διδακτόρων. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών ορίζονται μετά από απόφαση των νομίμως εκλεγμένων μελών όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων.

Για «ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατίας στη διοίκηση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδο άρθρο της η Αυγή.

«Επανέρχεται η συμμετοχή των φοιτητών και εργαζομένων στα όργανα διοίκησης. Θωρακίζεται το ακαδημαϊκό άσυλο και επανέρχεται στην ευθύνη του πρυτανικού συμβουλίου», συμπληρώνει η εφημερίδα.

Σχολιάζοντας το προς διαβούλευση νομοσχέδιο η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, για εκτρωματική επιστροφή σε ό,τι χειρότερο έχει ζήσει η αντιπολίτευση. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης