Επίθεση χρυσαυγιτών με 5 τραυματίες στον ελεύθερο χώρο Φαβέλα στο Κερατσίνι

Επεισόδια με πέντε τραυματίες, τρεις εκ των οποίων σοβαρά, σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής γύρω στις 19:00 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, στην οδό Ναυάρχου Βότση 11 στον Πειραιά, όταν ομάδα χρυσαυγιτών εισέβαλαν στο χώρο με πυρσούς, λοστούς και φωτοβολίδες και φωνάζοντας συνθήματα, άρχισαν να χτυπούν ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Ανάμεσα στους είναι και η δικηγόρος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου. 

Σε ανακοίνωσή του ο «Eλεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα» κάνει λόγο για «επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών με λοστούς κράνη και φωτοβολίδες» και η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) αναφέρει ότι «χρυσαυγίτες τραυματίζουν την Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρο της οικογένειας Παύλου Φύσσα στη δίκη της ΧΑ». 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ομάδα χρυσαυγιτών (8-10 άτομα σύμφωνα με μαρτυρίες) εισέβαλε στο χώρο με αναμμένους πυρσούς, φωτοβολίδες, λοστούς και κράνη, φωνάζοντας «Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή» και άλλα συνθήματα, επιτέθηκε στους παρευρισκόμενους χτυπώντας τους, ενώ προκάλεσε και υλικές ζημιές.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, για να ερευνήσουν το περιστατικό και να συλλέξουν στοιχεία και μαρτυρίες.

Eπίθεση στη «Φαβέλα» είχε πραγματοποιηθεί ξανά στις 29 Αυγούστου, για την οποία είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Στα σπίτια των συλληφθέντων είχαν βρεθεί, σύμφωνα με την αστυνομία, ναζιστικά σύμβολα, τρικάκια της Χρυσής Αυγής και όπλα για εκπαίδευση στη μάχη

«Θα υπάρξει απάντηση. Δεν μας φοβίζουν οι επιθέσεις»


Το γεγονός δεν θα μείνει αναπάντητο, τέτοιους είδους επιθέσεις δεν μας φοβίζουν αναφέρει στην ανακοίνωση του στο facebook, όπου περιγράφει την επίθεση, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα. 

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του στο facebook, o Eλεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα το απόγευμα στο άνοιγμα του χώρου για την εβδομαδιαία συνέλευσή του, δεχτήκαμε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών με λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο και τραυματισμοί ατόμων που βρίσκονταν εκεί.

Διαψεύδουμε τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν περί εκρηκτικών υλών και ερευνών σε σπίτια από μερίδα του Τύπου.

Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ανακοίνωση. Το γεγονός δε θα μείνει αναπάντητο. Τέτοιου είδους επιθέσεις δε μας φοβίζουν!».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης