ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης: Τα εργαστήρια σταματούν να δέχονται παραπεμπτικά του φορέα λόγω οφειλών

Εξετάσεις εργαστηριακές

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη θα αναγκαστούν να πληρώνουν το σύνολο του κόστους των εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς από τις 9 Απριλίου οι εργαστηριακοί γιατροί θα σταματήσουν να δέχονται τα παραπεμπτικά του ασφαλιστικού τους φορέα λόγω των οφειλών που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Εντός των ημερών προγραμματίζεται η κήρυξη απεργίας των ιδιωτών και μισθωτών γιατρών λόγω των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία οφείλουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μόνο στους γιατρούς της Θεσσαλονίκης.

Ηδη από τη Δευτέρα οι εργαστηριακοί γιατροί δεν δέχονται τα παραπεμπτικά του ΤΑΠΟΤΕ και του ΕΤΑΑ λόγω των χρεών που έχουν συσσωρευτεί στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Οσον αφορά τα χρέη του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε ότι ο φορέας αυτός στον οποίο έχει περιέλθει το 90% των ασφαλισμένων θα πρέπει να καταβάλλει τα συσσωρευμένα χρέη του ΟΠΑΔ και ότι βάσει του νόμου θα έπρεπε ήδη να είχε εξοφλήσει τις οφειλές του περασμένου Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης