Εξάρθρωση συμμοριών που διακινούσαν μετανάστες

Εξαρθρώθηκαν δυο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση αλλοδαπών απότην Ελλάδα στην Ιταλία και τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Η αποδόμηση των δύο αυτών οργανώσεων επιτεύχθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και είναι αποτέλεσμα συντονισμένων δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα τις υποθέσεις χειρίστηκαν η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής και την πληροφοριακή υποστήριξη των Υπηρεσιών Πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας και της EUROPOL.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από πολύμηνη συνδυαστική έρευνα και αναζητήσεις κατάφερε να συλλάβει σε Αττική, Κατερίνη και Προμαχώνα δεκαεπτά μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων. Πρόκειται για δώδεκα υπηκόους Ιράκ, τρεις ημεδαπούς, ένα υπήκοο Ιράν και ένα υπήκοο Πολωνίας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα (10) άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, από τους οποίους οι (4) αλλοδαποί έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας, (2) ημεδαποί και υπήκοος Ιράκ, οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, καθώς και (3) άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης