ΕΜΥ: Τσουχτερό κρύο τις επόμενες ημέρες

Χιονισμένος δρόμος

Δριμύ κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Ελλάδα τις επόμενες μέρες με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις. Οι χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να φτάσουν μέχρι την Αθήνα, με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές της χώρας να είναι υπό το μηδέν. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τη Δευτέρα έως και τα 9 μποφόρ.

 Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου - Καβάλας. Επίσης ακυρώθηκε το δρομολόγιο του πλοίου που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 08:30 από Ραφήνα προς Μαρμάρι, ενώ «δεμένο» θα παραμείνει στον Πειραιά το «δελφίνι» που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 09:00 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Το σκηνικό του καιρού θα επιδεινωθεί από τη Δευτέρα, με πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από το μηδέν.

Στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, όπου κατά τόπους θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Πολικές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα και την Τρίτη, ενώ ισχυρός θα είναι ο παγετός κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης