ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού στην Κεντρική και τη Νότια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, και χιόνια στα ορεινά, προβλέπει από σήμερα (Κυριακή) το απόγευμα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλαδες και από το βράδυ στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 Μποφόρ.

Τη Δευτέρα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα ενταθούν σταδιακά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ θα εξασθενήσουν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα. Μάλιστα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά. Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν στα πελάγη στα 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τρίτης, όποτε τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν μέχρι το μεσημέρι τα 8 με 9 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Εν τω μεταξύ χιονίζει από νωρίς σήμερα στα ορεινά της Πελοποννήσου, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό κι επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά, ενώ στην ορεινή Κορινθία και ειδικότερα, από Γκούρα προς Κιάτο, Δερβένι και Λυκούρια, τα οχήματα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης