Ελληνικές Μεταφορές: Ο κλάδος που δεν μπορεί να εγκαταλείψει την μάχη κατά της πανδημίας - Φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα, αγαθά σε κάθε γωνιά της χώρας

Η κυβέρνηση βάζει λουκέτα στον έναν μετά τον άλλο κλάδο, για να περιορίσει την πανδημία του κορονοϊού αλλά υπάρχει ένας κλάδος - πέραν της Υγείας - που συμβάλλει μοναδικά στο να μην καταρρεύσει συνολικά το κοινωνικό οικοδόμημα: Οι Μεταφορές.

Πάνω από 30.000 ελληνικά φορτηγά και 40.000 εργαζόμενοι στον εν λόγω κλάδο, προμηθεύουν αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες ώρες, τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία με φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό, τα πρατήρια με καύσιμα και τα Σούπερ Μάρκετ και την αγορα με τρόφιμα και αναγκαία αγαθά.

Ακόμη, το ελληνικό φορτηγό συνεχίζει να προμηθεύει βιομηχανίες κομβικής και εθνικής σημασίας με πρώτες ύλες, ενώ δεν περνά απαρατήρητο ότι ο κλάδος των Μεταφορών ενισχύει και τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο μεταφέροντας πάσης φύσεως αγαθά επιχειρήσεων και πολιτών που στηρίζουν τους Έλληνες στρατιώτες, αστυνομικούς και πυροσβέστες. 

Επ΄αυτών αξίζει να υπενθυμίσει κανείς μια παρέμβαση του κ. Διονύση Πλέσσα προέδρου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φορτηγών "Ο Φάρος" ο οποίος σε μεγάλη αναπτυξιακή ημερίδα από βήματος είχε πει ότι οι μεταφορές είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα.

Όπως είχε εξηγήσει, "οι μεταφορές κάνουν ακριβώς ότι το αίμα στον ανθρώπινο οργανισμό. Τροφοδοτούν όλα τα όργανα για να λειτουργούν. Χωρίς τις μεταφορές η κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει". Μάλιστα ο κ. Πλέσσας είχε προσθέσει ότι πλέον ο κλάδος είναι ένας συνδυασμός πολλών επιστημών γιατί στην σημερινή εποχή μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει: Πληροφορική, σύγχονες τεχνολογίες, γεωγραφικοί όροι, ξένες γλώσσες και πολλά άλλα είναι πλέον αναγκαίες προϋποθέσεις για τον κλάδο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης