Ελλάδα: Το πραγματικό σχολείο είναι το... Φροντιστήριο

Καθηγητές που προσπάθησαν να κάνουν μαθημα "ξεφεύγοντας" από την ύλη που απαιτείται για την εισαγωγή στα ΑΕΙ βρήκαν την οργισμένη αντίδραση μαθητών: "Τι μας ενδιαφέρουν όλα όσα μας λέτε;"

Αλλα και οι καθηγητές που μένουν μόνο στην "πρέπεουσα ύλη" έχουν μπλέξει. Εννέα στους δέκα καθηγητές έχουν αμφισβητηθεί ευθέως από τους μαθητές τους, με την παρατήρηση ότι ο καθηγητής του φροντιστηρίου τούς δίδαξε αλλιώς ένα θέμα της ύλης.

Το φροντιστήριο είναι μια πραγματικότητα στην ελληνική εκπαίδευση, καθώς σχεδόν όλοι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου το παρακολουθούν ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Το 84,2% των καθηγητών παραδέχθηκε ότι οι μαθητές παρακολουθούν φροντιστήριο διότι αυξάνεται η πιθανότητα επιτυχίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.Ακόμη το 51,6% θεωρεί ότι γονείς και μαθητές δεν εμπιστεύονται τον θεσμό του σχολείου. 

Το χειρότερο: Συγκρίνοντας σχολείο με φροντιστήριο σε δέκα κριτήρια, οι εκπαιδευτικοί προκρίνουν φροντιστήριο σε οκτώ. Η μεγαλύτερη διαφορά (58,9% υπέρ του φροντιστηρίου έναντι 28,9%) σημειώνεται στο ότι το φροντιστήριο παρέχει καλύτερο διδακτικό υλικό (σχεδιαγράμματα, σημειώσεις κ.ά.). Επίσης, το 77,1% των καθηγητών δήλωσε ότι έχει λίγο χρόνο για επιπλέον ασκήσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης