ΕΛΑΣ: Σε επιφυλακή μετά την «παρέμβαση» Ρουβίκωνα κατά οπαδών της Ντιναμό Κιέβου

«Παρέμβαση» στον σημερινό ποδοσφαιρικό αγώνα για το Europa League της ΑΕΚ με την Ντιναμό Κιέβου κάνει με ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας, χαρακτηρίζοντας τους οπαδούς της ουκρανικής ομάδας «Ουκρανούς φασίστες του "Δεξιού Τομέα"» των οποίων «η παρουσία είναι πρόκληση για όλο τον αντιφασιστικό κόσμο είτε έχει σχέση με τα γήπεδα είτε δεν περνάει ούτε από έξω».

Οι περισσότεροι οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου είναι γνωστοί για τη νεοναζιστική ιδεολογία τους, καθώς έχουν τιμωρηθεί στο παρελθόν για τη συμπεριφορά τους από την UEFA για νεοναζιστικά και ρατσιστικά συνθήματα.

«Οι οργανωμένοι οπαδοί της Δυναμό Κιέβου είναι η καρδιά των ένοπλων παραστρατιωτικών ομάδων του ''Δεξιού τομέα''. Βαρύνονται με χιλιάδες εγκλήματα» γράφει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο indymedia ο Ρουβίκωνας, προτρέποντας «τους οπαδούς-αντιφασίστες στις κερκίδες, ανεξάρτητα ποιά ομάδα υποστηρίζουν να αντιπαρατεθούν και να δώσουν ένα σαφές μήνυμα στον φασιστικό οχετό του ''Δεξιού τομέα'' (που ας μην ξεχνάμε, είχε ζωτικές σχέδσεις με την Χρυσή Αυγή)».
Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΛΑΣ έχει τεθεί σε επιφυλακή για την αποφυγή επεισοδίων.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης