Εκλογές στο μεγαλύτερο Συνδικάτο Μεταφορών την Κυριακή - Η έντονη παρουσία του ΠΣΧΕΜ, η εγγραφή κι άλλων μελών και ο Π. Σκουλικίδης

Εκλογές για την ανάδειξη νέας ιδιοίκησης την Κυριακή στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Χερσαίων Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ). Πρόκειται για το ισχυρότερο Συνδικάτο στον κλάδο των Μεταφορών, με διαρκή και έντονη παρέμβαση στη δημόσια ζωή στα τελευταία 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Με πρόεδρο τον κ. Πέτρο Σκουλικίδη ο ΠΣΧΕΜ πέτυχε την προώθηση όλων των κλαδικών αιτημάτων (άδικο φορολογικό, ακριβά διόδια, ηλεκτρονική γραφειοκρατία, αποκλεισμοί απο ευρωπαϊκές, χρηματοδοτήαεις, απαγόρευση κυκλοφορίας στο παλιό εθνικό δίκτυο κ.α.). Ο ΠΣΧΕΜ βρισκόταν σε μια διαρκή επαφή με τα αρμόδια υπουργεία συμβάλλοντας τουλάχιστον στην πλήρη ενημέρωση των υπουργών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που επιχείρησε να επιλύσει ο κ. Σκουλικίδης ήταν ο κατακερματισμός του κλάδου με ένα πλήθος Σωματείων που λειτουργούσαν αποσπασματικά, μακριά το ενα από το άλλο, αποδυναμωνοιντας την κοινή φωνή που έπρεπε να υπάρχει. 

Η εκστρατεία Σκουλικίδη για συνένωση δυνάμεων είχε αποτελέσματα αφού στον ΠΣΧΕΜ ενεγράφησαν τα Σωματεία Κοζάνης, Τρικάλων Καρδίστας, Λάρισας, Λαμίας, η Ομοσπονδια "μικρών" Χρήστου Τσάγκα κ.α.

Ο υπερδραστήριος ΠΣΧΕΜ θέλει την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή την Κυριακή (ώρα 11 στο ξενοδοχείο Στάλνεϊ) ώστε η νέα διοίκηση να έχει τη δύναμη πίεσης προς την κεντρική εξουσία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης