Εκκλησία:Το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου διαλύει την οικογένεια

Αυξανόμενης έντασης σύγκρουση μεταξύ Εκκλησίας - κυβέρνησης, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταυτότητα φύλου.

Καθώς το νομοσχέδιο οδεύει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, και είναι εμφανές ότι μία ακόμη φορά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αγνοεί τις θέσεις της Ιεραρχίας.

Ετσι, οι ιεράρχες, χθες στην πλήρη σύνθεση της Ιεραρχίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, εξαπέλυσαν δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που εστιάζουν και προβάλλουν το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. «Το προτεινόμενο νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας», αναφέρουν και μιλούν για «για τορπιλισμό του ιερού θεσμού της οικογένειας».

Οι ιεράρχες καταλογίζουν στην κυβέρνηση, και δη στον βασικό κυβερνητικό εταίρο, ότι ασχολείται με τις ιδεοληψίες του αντί να ενδιαφερθεί με τα ουσιαστικά προβλήματα του λαού και, ευνόητα, ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Εκκλησιαστικοί παράγοντες εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μία ακόμη φορά να ικανοποιήσει το πολιτικό του ακροατήριο με μία πρωτοβουλία που έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις της Εκκλησίας, την ίδια στιγμή που ο αρχιεπίσκοπος επιλέγει να μην πυροδοτεί συγκρούσεις.

Θυμίζουμε ότι η αποπομπή του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το νέο πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών από το Δημοτικό έως και το Λύκειο, τον Νοέμβριο του 2016, έγινε μετά από αξίωση της Εκκλησίας.

Τώρα η Ιεραρχία κάνει «ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και πέρα από πολιτικά ιδεολογήματα, προκαταλήψεις και την επίκληση του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού, να αποσύρει το νομοσχέδιο, να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία, το έθνος μας και τον λαό και αντί να ενισχύει την ένταση, τον διχασμό και τον παραλογισμό, να συμβάλει στην πνευματική ανόρθωση των πολιτών μας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης