ΔΟΕ: Η Ελλάδα οδηγείται σε παρατεταμένη βαριά κοινωνική κρίση

Ένας ακόμη Διεθνής Οργανισμός κύρους, διαψεύδει με απόλυτο τρόπο τα ψεύδη Σαμαρά για ανάπτυξη, έξοδο από την κρίση κα;ι άλλα εικονικά επιχειρήματα. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας προειδοποιεί ότι η Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με μια παρατεταμένη κοινωνική κρίση, αν δεν ληφθούν μέτρα για την ανάσχεσή της.

Η μελέτη της ΔΟΕ φέρει τον τίτλο «Παραγωγικές Θέσεις Εργασίας για την Ελλάδα», περιγράφει ως «αναιμικό» τον ρυθμό δημιουργίας θέσεων εργασίας και αναφέρει ότι πλέον του 70% επί συνόλου σχεδόν 1,3 εκατομμυρίων ανέργων είναι χωρίς δουλειά για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.
Μέσα σε πέντε χρόνια, έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των Ελλήνων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας, με το ποσοστό να ξεπερνάει το 44% το 2013, ενώ το 2008 μετά βίας υπερέβαινε το 20%.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΟΕ, Guy Ryder, δηλώνει ότι "Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και προκειμένου να μπει η χώρα σε βιώσιμη τροχιά ανάκαμψης, χρειάζεται να ληφθούν μέτρα εκτάκτου ανάγκης για τη στήριξη πολιτών και εταιρειών. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να καθοριστούν σε τριμερές επίπεδο με τη συμμετοχή κυβέρνησης, εργοδοτών και εργαζομένων".
Η έκθεση καταδεικνύει ότι στην πηγή του προβλήματος ανταγωνιστικότητας ευρίσκεται ένα εύρος άλλων θεμάτων - και όχι οι μισθοί οι οποίοι καταποντίστηκαν εις βάρος και των εργαζομένων και της οικονομίας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης