Δικηγόροι: Θα τους παίρνουν όλο το εισόδημα και θα είναι και... χρεωμένοι

Με το στόμα... ανοιχτό έχουν μείνει οι δικηγόροι όλης της χώρας που ετοιμάζονται για αποχή διαρκείας αφού η επιβάρυνση του κάθε δικηγόρου με ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23%, της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και 100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, οδηγεί σε μηδενισμό του εισοδήματός τους. 

Αν μάλιστα υπολογιστούν και οι υπόλοιπι φόροι (ΕΝΦΙΑ, ΙΧ κ.λ.π.) θα... χρωστάνε κι όλας χωρίς να έχουν ούτε ένα ευρώ για την επιβίωσή τους.

Η καταστροφική πολιτική εις βάρος του κλάδου έχει ξεκινήσει όταν τα αδιανόητου ύψους δικαστικά παράβολα που αναγκάζουν το 70% των πολιτών να δικάζονται χωρίς δικηγόρο (!) ή να μην καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη ακόμα και αν είναι απολύτως αδικημένοι.

Με τα ακριβά παράβολα δεν αποδίδεται Διακιοσύνη, το κράτος εισπράττει λιγότερα και οι δικηγόροι πένονται αλλά κανένας δεν ενδιαφέρεται να τα μειώσει.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι όλης της χώρα θα συναντηθούν το Σά ββατο αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι εργασίες του ΔΣΑ θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, ενώ στο μεταξύ ο πρόεδρός του Βασίλης Αλεξανδρής θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, με εκπροσώπους των δικαστών, των συμβολαιογράφων, των δικαστικών επιμελητών και των λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης