Διεθνής διάκριση για το τσίπουρο Τσιλιλή

Με το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο (Grand Medaille d’Or/Great Gold Medal) τιμήθηκε προ ολίγων ημερών το Τσίπουρο Τσιλιλή στον παγκόσμιο διαγωνισμό Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα αποστάγματα από 50 διαφορετικές χώρες

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς που δημιουργήθηκε το 2013, από τους διοργανωτές του διεθνούς διαγωνισμού οίνου Concours Mondial de Bruxelles.

Για μια ακόμη φορά η αποσταγματοποιία Τσιλιλή αποσπά διεθνή διάκριση, μετά την ανάδειξη του παλαιωμένου τσίπουρου πέντε ετών Dark Cave, ως ένα από τα καλύτερα 14 αλκοολούχα ποτά το 2014 στην Κίνα.

«Η διάκριση αυτή είναι για εμάς ιδιαίτερης σημασίας καθώς επιβραβεύεται η πολυετής προσπάθεια  της οικογένειας Τσιλιλή για την ανάδειξη του τσίπουρου της Ελλάδας, ως εθνικού αποστάγματος και ως διεθνούς ποτού.

Στον υψηλού επιπέδου διαγωνισμό Spirits Selection, όπου λαμβάνουν μέρος αποστάγματα από όλο τον κόσμο, το κλασικό Τσίπουρο Τσιλιλή, που έχει αγκαλιαστεί από τον Έλληνα καταναλωτή για να συνοδεύει τις καθημερινές του στιγμές, αλλά έχει εμπνεύσει και διεθνείς connoisseurs και γευσιγνώστες, κερδίζοντας μια θέση σε μπαρ και εστιατόρια όλου του κόσμου.

Με αυτή πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα μεγάλη διάκριση, αποδεικνύει,  ότι είναι ένα απόσταγμα αντίστοιχης ποιότητας με τα πιο διάσημα ποτά του κόσμου. Αυτό είναι που θέλουμε να περάσουμε στη συνείδηση του Έλληνα αλλά και του  διεθνή καταναλωτή»,

δήλωσε σχετικά ο αποσταγματοποιός Μάκης Τσιλιλής.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης