Δεν προλαβαίνουν να κλείσουν τα προαπαιτούμενα

Από τα 88 προαπαιτούμενα, μόνον τα 12 έχουν ήδη προχωρήσει (όχι κλείσει), σύμφωνα με εκτιμήσεις των θεσμών. Απομένουν 76, που πρέπει να κλείσουν τις επόμενες 75 ημέρες, έως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Στις Βρυξέλλες προβλέπουν καθυστέρηση και εκτιμούν ότι το πιθανότερο είναι να κλείσει τόσο η αξιολόγηση όσο και όλη η συμφωνία στο Eurogroup της 12ης Ιουλίου. Επιπλέον, ήδη θεωρείται δεδομένο ότι μικρός αριθμός, που αφορά κυρίως θέματα ιδιωτικοποιήσεων και ενέργειας, θα ενσωματωθεί στις μεταμνημονιακές υποχρεώσεις.

Μερικά από τα θέματα που θα έπρεπε να έχουν κλείσει τον... Μάρτιο

Επανυπολογισμός και αποπληρωμή εκκρεμών αιτήσεων: Καθυστερούν οι 13.800 αιτήσεις για επικουρικές συντάξεις που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου.

Εγνατία: Το ΤΑΙΠΕΔ έπρεπε να ξεκινήσει τη φάση των δεσμευτικών προσφορών τον Μάρτιο. Ωστόσο, ακόμη βρισκόμαστε εν αναμονή, μετά την υποβολή των 9 μη δεσμευτικών προσφορών, κυρίως λόγω καθυστέρησης της πολιτικής τιμολόγησης των διοδίων.

Φυσικό αέριο: Η εξάλειψη κάθε σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ ΔΕΠΑ και ΕΠΑ (Εταιρειών Προμήθειας Αερίου) έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο. 

Λιγνίτης: Κανονικά έως τον Μάιο πρέπει να γίνουν όλα τα βήματα για τη σχετική αποεπένδυση της ΔΕΗ. Ομως ακόμη δεν έχει κατατεθεί ούτε καν το νομοσχέδιο για τις δύο λιγνιτικές μονάδες, που είχε προθεσμία τον Μάρτιο και αποτελεί προϋπόθεση για την προκήρυξη, εν συνεχεία, του διαγωνισμού πώλησής τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης