Δεν έχει εμφανιστεί αρμόδιος υπουργός στο Μάτι - Απίστευτοι διάλογοι Καμμένου - Ούτε συγγνώμη, ούτε παραίτηση

Ούτε ένας αρμόδιος υπουργός δεν έχει εμφανιστεί στο Μάτι των 81 νεκρών. Ούτε ένας κυβερνητικός δεν έχει αναλάβει την παραμικρή ευθύνη. Και φυσικά ούτε ένας δεν έχει σκεφτεί να παραιτηθεί όπως π.χ. έγινε στις φωτιές της Πορτογραλίας όπου παραιτήθηκαν από τον Υπουργό μέχρι επιτελικούς παρά το γεγονός ότι δεν υπάρξαν αβλεψίες. Αρκούσε το γεγονός.

Ο μόνος που πήγε στο Μάτι ήταν ο αναρμόδιος υπουργός κ. Καμμένος που αντιμετώπισε την οργή το πρωί της Πέμπτης. Ο υπουργός Αμυνας επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στην Ανατολική Αττική.

Ο υπουργός είχε έντονο διάλογο με κατοίκους στο Μάτι, οι οποίοι του έλεγαν πως αφέθηκαν στο έλεος της πυρκαγιάς. "Τι είναι αυτά που λέτε; Εγώ που ήμουν 4 ώρες στη θάλασσα δεν ξέρω και ξέρετε εσείς που λείπατε;" του είπε πολίτης που άκουσε την απίστευτη απάντηση: "Αυτά τα λες εσύ και ο... Πορτοσάλτε"!

«Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα. Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού», του είπε κάτοικος που έχασε το σπίτι της στο Μάτι θέτοντάς του σειρά ερωτημάτων: «Γιατί έκλεισε η Μαραθώνος, γιατί δεν έγινε εκκένωση, οι κατασκηνώσεις πώς εκκενώθηκαν;»

Μια κοπέλα, κλαίγοντας φώναξε στον Πάνο Καμμένο: «δεν μας έμεινε τίποτα», «καήκαμε». «Μας είπαν "βουτήξτε να σωθείτε". Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι;» Αμήχανος ο κ. Καμμένος ψέλισε «θα ανοίξουμε τους δρόμους προς τη θάλασσα. Αυτά έγιναν, τώρα θα υπάρξει πρόσβαση στην παραλία».

"Μόνο φουσκωτά και μικρές βάρκες ιδιωτών που έσπευσαν να βοηθήσουν, πλησίαζαν και έσωζαν" αποκάλυψε ιδιώτης λέγοντας ότι ήσαν τα μόνα που μπορούσαν να πλησιάσουν γιατί εκέι υπάρχουν ξέρες. "Εκατοντάδες άνθρωποι διασώθηκαν από ιδιώτες που δεν τους κάλεσε κανείς αλλά πήγαν εθελοντικά".

Τέλος μια ακόμη απόδειξη του χάους που συνεχίζεται είναι η παρουσία δεκάδων εθελοντών στις πληγείσες περιοχές οι οποίοι περιφέρονται άσκοπα γιατί κανείς δεν υπάρχει να τους καθοδηγήσει ώστε να αξιποιηθούν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης