Δεν έφτασε τυχαία η Ελλάδα στον πάτο της παρακμής...

Εφημερίδες

Λίγες μέρες πριν, ο τεράστιος πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας "Αυριανή" ήταν: "Θα πεθάνει ο Γιώργος στην φυλακή". Είχε προηγηθεί η αποστολή δικογραφίας του εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη στη Βουλή, για το αν το έλλειμμα της χώρας του 2009 είχε παρουσιαστεί από 12% στο 15%, για να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Μοιραία θυμήθηκα ότι η "Αυριανή" και κατ΄επέκταση το φαινόμενο του "αυριανισμού" είναι ΤΕΡΑΤΑ που έθρεψε μέρος του ΠΑΣΟΚ και ανέχτηκε όλο το υπόλοιπο (δεν υπάρχουν αθώοι, γι αυτό το έγκλημα, μέσα στο ΠΑΣΟΚ). Ο κύριος εμπνευστής της δημιουργίας αυτού του μοναδικού τέρατος ήταν ο κ. Κώστας Λαλιώτης. Είχε τότε την ιδέα να στηριχθεί "παντοίοις τρόποις", μια περιθωριακή, λαϊκή, ανυπόληπτη εφημερίδα με σκοπό να πλήττει τους πολιτικούς αντιπάλους  "με χτυπήματα κάτω από τη μέση".

Πρώτο θύμα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Έτσι η "Αυριανή" έγινε η εφημερίδα που "γκρέμισε τον Καραμανλισμό"..! Δεύτερο θύμα ο Κ. Μητσοτάκης. Όλη η Ελλάδα τον είδε να φορά γερμανική στολή. Ο "αυριανισμός" τα πήγαινε μια χαρά, χέρι-χέρι με τον σοσιαλισμό. Όμως το αδηφάγο τέρας που είχαν δημιουργήσει σκέφτηκε να ανεξαρτητοποιηθεί! Και στράφηκε στούς δημιουργούς και ευεργέτες του. Πρώτος ο Ανδρέας Παπανδρέου είδε την γυναίκα της ζωής του Δήμητρα να διασύρεται επί μήνες με ολοσέλιδες γυμνές φωτογραφίες. Το "τέρας" ξεπουλούσε στα περίπτερα. Στη συνέχεια, δεκάδες ήσαν οι περιπτώσεις, που η εφημερίδα καθύβρισε και ευτέλισε, πρόσωπα-πρώην ευεργέτες του, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Στο μεταξύ λειτουργώντας σε ένα περιβάλλον ανικανότητας,  ο "αυριανισμός" έστησε σωρεία... τηλεοπτικών σταθμών λες και οι συχνότητες του ανήκαν. Έτσι ισχυροποιήθηκε.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Κανείς δεν νίκησε το "τέρας¨. Ούτε οι κορυφαίοι της πολιτικής αν και ήσαν πρωθυπουργοί (!) και τους αδικούσε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ούτε οι εκατοντάδες αγωγές των θυμάτων του, ούτε και τώρα ο Γ. Παπανδρέου και το νέο του ΠΑΣΟΚ. Το "τέρας"  είναι πάντοτε κρεμασμένο στα περίπτερα για να μας θυμίζει ότι από τότε το ΠΑΣΟΚ οδηγούσε την χώρα στον πάτο της αναξιοπρέπειας και της ηθικής παρακμής.

Να λοιπόν που ο "αυριανισμός" είναι σε κάτι χρήσιμος: Μας θυμίζει...

                                                                                                                 ΟΥΤΙΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης