Δίκη Χρυσής Αυγής: Αρχίζουν σήμερα οι απολογίες για τη δολοφονία Φύσσα

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι δεκαοκτώ κατηγορούμενοι για το έγκλημα ξεκινούν σήμερα να απολογούνται ενώπιον του δικαστηρίου, που από το 2015 εξετάζει τη δράση της Χρυσής Αυγής, ώστε να αποφανθεί αν λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ ανθρωποκτονία του 34χρονου μουσικού, εργάτη στη Ζώνη Περάματος, τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική της Νίκαιας.

Πρώτος αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δημόσια απολογία του ο Ιωάννης Αγγος, ο άνθρωπος που σύμφωνα με τη δικογραφία ήταν αυτός που τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 ειδοποίησε μέλη της οργάνωσης πως ο Π. Φύσσας βρισκόταν με φίλους του στην καφετέρια «Κοράλι» στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο Άγγος, μέλος της ασφάλειας της τοπικής Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, ειδοποίησε τον ιεραρχικά ανώτερό του Ιωάννη Καζαντζόγλου και αυτός τον υπεύθυνο της τοπικής, Γιώργο Πατέλη. Αυτός με τη σειρά του ειδοποίησε τον βουλευτή Ιωάννη Λαγό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ανάλυση των τηλεφωνημάτων που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, μέσα σε εννιά λεπτά από το τηλεφώνημα του Άγγου, ειδοποιήθηκαν με μήνυμα τα μέλη της οργάνωσης να μεταβούν στα γραφεία της Νίκαιας και είκοσι λεπτά αργότερα άρχισε να συγκροτείται η ομάδα που καταδίωξε τον Π. Φύσσα και τους φίλους του.

Με την έγκριση του Λαγού, όπως προκύπτει από τα τηλεφωνήματα, η πομπή μηχανών και αυτοκινήτων ξεκίνησε προς την καφετέρια. Κατηγορούμενος για τη δολοφονία είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενώ για άμεση συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα θα απολογηθεί ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, επίσης στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας.

Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια στη δολοφονία είναι οι: Ιωάννης Αγγος, Αναστάσιος - Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γεώργιος Σταμπέλος, Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν κατ' αλφαβητική σειρά, με τον δράστη της δολοφονίας, Γιώργο Ρουπακιά, να είναι δέκατος στη λίστα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης