Για πρώτη φορά η Θράκη χωρίς χριστιανό βουλευτή - Αιτία ο εκλογικός νόμος - τέρας

Όταν έφτιαχναν εκλογικούς νόμους στο μυαλό τους είχαν πως θα την "φέρουν" στον αντίπαλο. Κορυφαία στιγμή του φαύλου ΠΑΣΟΚ ο εκλογικός νόμος που εμπνεύστηκαν ώστε ο κ. Μητσοτάκης (1993), να μην μπορεί να κάνει κυβέρνηση αφού με σχεδόν 47% είχε μόλις 150 βουλευτές! 

Τώρα οι εμπνευστές του νυν εκλογικού νόμου - τέρας, κατάφεραν η Θράκη να έχει μόνο μουσουλμάνους βουλευτές, δεν υπάρχει ούτε ένας χριστιανός. Ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία δεν βγάζει, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, ούτε έναν βουλευτή, στους δύο νομούς, Ξάνθης και Ροδόπης, που συσπειρώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία του μουσουλμανικού στοιχείου.

Εμειναν εκτός Βουλής δύο από τα βαριά ονόματα του κόμματος, πρώην υπουργοί, ο κ. Αλέξανδρος Κοντός στην Ξάνθη και ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης στη Ροδόπη, όπου, επίσης για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, δεν εκλέγεται χριστιανός βουλευτής.

Ο κ. Στυλιανίδης μάλιστα θα πεί: "...  Μέσα από τους παραλογισμούς του εκλογικού νόμου και παρότι πετύχαμε άνοδο σε ποσοστό ψήφων της τάξης του 50% χάσαμε την έδρα και μαζί ακυρώθηκε και η δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση των χριστιανών και των μουσουλμάνων".

Ιδού λοιπόν τι συνέβη: για πρώτη φορά στη Ροδόπη και την Ξάνθη, έχουν τέσσερις μειονοτικοί βουλευτές και η Αριστερά, αν βάλουμε σε αυτήν και το Ποτάμι, τους παίρνει όλους.

Ο νομός με την πολυπληθέστερη και συμπαγέστερη μουσουλμανική μειονότητα (Ροδόπη) μένει χωρίς χριστιανική εκπροσώπηση, με τον «Ποταμίσιο» κ. Ιλχάν να δηλώνει με νόημα πως η νίκη του «ανήκει σε όλους τους κατοίκους της Ροδόπης», ενώ η Ν.Δ. δεν βγάζει βουλευτή σε κανέναν από τους δύο νομούς. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε δύο μουσουλμάνους, τον κ. Μουσταφά Μουσταφά και τον κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ.

Και όλα αυτά ενώ οι εκλογές έγιναν με... λίστα!

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης