Για άλλη μια χρονιά η Εύβοια στο έλεος πλημμυρών - Πέντε νεκροί και ένας αγνοούμενος

Πέντε νεκροί και ένας αγνούμενος στην Εύβοια από πρωτοφανελις βροχοπτώσεις που κα΄τλεηξηα σε πλημμύρες. Τα περισσότερα προβλήματα σύμφωνα με την Πυροσβεστική εντοπίζονται στις περιοχές Ψαχνά, Πολιτικά, Μπούρτζι Βασιλικού και Λευκαντί.

Στο Μπούρτζι οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και η πρόσβαση δύσκολη ενώ εστάλη και ελικόπτερο για απεγκλωβισμό καθώς άνθρωποι βρίσκονταν στις ταράτσες και τα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η καταστροφή οφείλεται στην υπερχείλιση των χειμάρρων Μασσαπίθου στα Ψαχνά, του ρέματος των Πολιτικών και του Λίλα στο Λευκαντί που μετέτρεψαν την περιοχή σε λίμνη βυθίζοντας τα πάντα στο νερό.

Όλη η παραλιακή ζώνη των Πολιτικών γέμισε νερά και λάσπες θέτοντας σε κίνδυνο και αρκετούς αυτοσχέδιους καταυλισμούς με τροχόσπιτα.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες τα φαινόμενα εντείνονται όλο και περισσότερο, τα ρέματα φέρνουν όλο και περισσότερο νερό, ενώ η κακοκαιρία με βροχή και άνεμο συνεχίζεται έντονα.

Οι πυροσβέστες εκτός των άλλων ειδοποιήθηκαν να απεγκλωβίσουν περίπου 30 άτομα από μια κατασκήνωση που είχαν καταφύγει πάνω σε μια πλατφόρμα, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς δεν κινδύνευσαν.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 495 κλήσεις για βοήθεια, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Έως τις δέκα το πρωί είχαν πραγματοποιηθεί από οχήματα και οικίες 35 απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης