Γιάννα Αγγελοπούλου : Η Ολυμπιάδα ήταν μια εθνική επένδυση που την εγκατέλειψαν μονομιάς οι πολιτικοί

"Με την Ολυμπιάδα του 2004 ανοίξαμε μια πόρτα προς τον κόσμο και δείξαμε ότι μπορούμε ότι και οι μεγάλες χώρες. Μετά το εγχείρημα, είμαστε πάλι εμείς που αυτή την πόρτα την κλείσαμε". Μιλά η Γιάννα Αγγελοπούλου στον Στέφανο Κασιμάτη (Καθημερινή).

"Αυτή η τεράστια επένδυση αντί να την διαχειριστεί η χώρα ακριβώς σαν επένδυση, την εγκατέλειψε" εξηγεί. Και συνεχίζει: "Θυμώνω γι αυτή την αποτυχία που δεν ήταν μόνο οιονομική αλλά εμπεριείχε και ένα μοναδικό know-how από το οποίο μπορούσαμε να έχουμε διαρκώς οφέλη".

Η κυρία Αγγελοπούλου αποκαλύπτει πως ήταν σίγουρη γι αυτή την αποτυχία : 'Όταν τα έλεγα σε πρωθυπουργούς και υπουργούς μου έλεγαν να κοιτώ την δουλειά μου, γιατί αυτοί ήξεραν τι να κάνουν, ήταν δική τους ευθύνη".

Η κυρία Αγγελοπούλου είπε ακόμη :

* Δεν πρόκειται ποτέ να μου ζητήσουν να γίνω Πρόεδρος Δημοκρατίας (έντονες οι φήμες) γιατί απλά δεν τους ανήκω, είμαι απέναντι. Ούτε στη ΝΔ ανήκα αν και πολιτεύτηκα με αυτήν".

* Έγραψα ένα βιβλίο για να μιλήσω στους έξω για την Ελλάδα (έχει γίνει best seller). Τι λέω; ότι ο απλός Έλληνας δεν έχει ευθύνη για την κρίση κι όμως τον χτυπούν από παντού χωρίς να του εξηγούν.

* Δεν υπάρχει πειστικό σχέδιο για την χώρα γι αυτό οι πολίτες αρνούνται αυτές τις πολιτικές.

* Εγώ κατάφερα να κόψω τον ομφάλιο λόρο της διαπλοκής. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είχαν παρασκήνιο. Γιατί αυτό που πέτυχα εγώ δεν το καταφέρνουν οι πολιτικοί;

* Ψηφίζεις κάτι νέο όταν έχει αποτύχει το προηγούμενο. Τώρα αν το νέο τα καταφέρει κανείς δεν το γνωρίζει. Εγώ θα ψήφιζα να έρθει κάτι νεο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης