Βαριές ποινές στην οικογένεια Τσοχατζόπουλου αλλά δεν θα τις εκτίσουν

Στη φυλακή επιστρέφει... δι ολίγον ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ με βάση την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (δεύτερος βαθμός) με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 19 ετών για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από τα εξοπλιστικά.

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον πρώην υπουργό, εκείνα του προτέρου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Η μόνη διαφορά για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας -σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση- είναι ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε επιβάλλει 20 χρόνια κάθειρξη ενώ τώρα  στο δεύτερο βαθμό του επιβλήθηκαν 19 έτη! Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε στον Άκη Τσοχατζόπουλο στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τρία έτη.

Παρά την βαρύτατη ποινή ο Τσοχατζόπουλος θα αποφυλαικστεί σύντομα με το νόμο Παρασκευόπουλου (λόγω ηλικιας και ασθενειών). Επίσης σε λίγες ημέρες θα αποφυλακσιτουν και η κόρη του όπως και η σύζυγός του.

η Αρετή Τσοχατζοπούλου και η Βίκυ Σταμάτη, θα πρέπει να επιστρέψουν στη φυλακή και να παραμείνουν το πιθανότερο για λίγες ημέρες, έως ότου διευκρινιστεί από τις αρμόδιες αρχές ποιο είναι το υπόλοιπο της ποινής που έχουν να εκτίσουν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης