Αυξάνεται λόγω κρίσης το εργασιακό bullying,

Το εργασιακό άγχος, η εργασιακή εξουθένωση (burn-out) ή η διαφόρων ειδών παρενόχληση (bullying, mobbing) απασχολούν τους ερευνητές παγκοσμίως ολοένα και περισσότερο. Στην Ελλάδα την κατάσταση έχουν επιδεινώσει τα τελευταία χρόνια οι συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Αυτό ήταν το αντικείμενο ημερίδας που διοργάνωσε το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δυναμικής. Όπως επισημάνθηκε, η ύπαρξη και η διατήρηση σε έναν εργασιακό χώρο παραγόντων ευνοϊκών για την ανάπτυξη κακών ψυχοκοινωνικών συνθηκών έχει σοβαρή αρνητική επίδραση στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και στα αποτελέσματα της επιχείρησης ή του οργανισμού.

Η καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Νάνσυ Παπαλεξανδρή, αναφέρθηκε στο εργασιακό bullying, τονίζοντας ότι στις ΗΠΑ έχει χαρακτηριστεί ως επιδημία που εξαπλώνεται και υπονομεύει την εργασιακή απόδοση, την εξέλιξη και την υγεία των εργαζομένων. Σε σχέση με την Ελλάδα αποκάλυψε ότι κατέχει την τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρώπη με ποσοστό 13% σύμφωνα με έρευνα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης