Ασθενοφόρα στα συνεργεία σε ακινησία...

Η είδηση του θανάτου ενός 55χρονου άνδρα στο Αθαμάνιο Αρτας, ο οποίος ενώ συμμετείχε σε αγώνα δρόμου έπαθε ανακοπή και δεν υπήρχε στο σημείο ασθενοφόρο για να τον παραλάβει, ανέδειξε για άλλη μία φορά τις ελλείψεις που υπάρχουν στην κάλυψη με ασθενοφόρο πολλών περιοχών της χώρας.

Με αφορμή το γεγονός αυτό αλλά και τις πυρκαγιές που έπληξαν τα τελευταία 24ωρα τη χώρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κάνει λόγο για «τραγική επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ» αλλά και για εγκατάλειψη των υποδομών του κοινωνικού κράτους, προκειμένου να επιτευχθούν υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα». Η ΠΟΕΔΗΝ εστιάζει στα προβλήματα που παρουσιάζει το ΕΚΑΒ λόγω ακινητοποιημένων από βλάβες ασθενοφόρων σε τέσσερις περιοχές της χώρας, δύο εκ των οποίων «ταλαιπωρήθηκαν» από πυρκαγιές τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σε όλο τον νομό Αττικής το τετραήμερο από 12 έως και 15 Αυγούστου επιχειρούσαν 45-48 ασθενοφόρα πρωί - απόγευμα και μόλις 25-27 τη νύχτα. Την ίδια στιγμή, 60 οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα με βλάβες.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης