Από το "δεν πληρώνω" στο "διόδια παντού" - Η Ελλάδα χώρα σε ασφυξία με δρόμους απροσπέλαστους για τους μη έχοντες

Αποκλεισμένες κοινωνίες περιγράφουν τα ""διόδια παντού" που θα εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα. Οι τιμές είναι αντιστρόφως ανάλογες από την οικονομική δυνατότητα των ανθρώπων. Για μια απόσταση 400 χιλιομέτρων (Αθήνα - Ιωάννινα) τα διόδια φτάνουν τα 73 ευρώ δηλαδή ένας Έλληνας θα πρέπει να εργάζεται 4 ημέρες για να τα πληρώσει!

Το κόστος των διοδίων ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τις γενέτειρές τους. Επιπλέον κάθε σκέψη για παρκάμψη των διοδίων είναι αδύνατη (σκεφθείτε να κάνει κανείς το ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη που έχει διόδια 65 ευρώ από... παράδρομους. Θα χρειαστεί 12 ώρες).

Θυμό έχουν τώρα και οι τοπικές κοινωνίες της Βορείου Ελλάδας μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών να υπογράψει την Υπουργική Απόφαση για την άμεση εγκατάσταση 18 μετωπικών σταθμών και 20 πλευρικών διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που έκανε η Δήμαρχος Καβάλας η οποία ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο  προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα για τη απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών κ.κ. Τσακαλώτου και Σπίρτζη να δημιουργήσουν... 7 σταθμούς διοδίων στο νομό Καβάλας.  

Πάντως η Εγνατία Οδός που ξεκίνησε χωρίς καθόλου διόδια, θα είναι ο φθηνότερος δρόμος αφού για τα 670 χιλιόμετρα του (Ηγουμενίτσα - Αλεξανδρούπολη) το κόστος θα είναι μόλις 19 ευρώ, όταν για τα 200 χιλιόμετρα Αθήνας - Πάτρας το κόστος είναι 23 ευρώ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης