Από που έρχονται 15.000 μετανάστες το μήνα στη Γερμανία; Κρυφά από Ελλάδα γράφει η Welt

Τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας αλλά και της Βουλγαρίας δεν φυλάσσονται καλά με αποτέλεσμα να συνεχίζονται oi οι ροές μεταναστών προς την κεντρική Ευρώπη δια της λεγόμενης βαλκανικής οδού γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σοβαρή καταγγελια: Η εφημερίδα κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι δίνει ψεύτικα νούμερα προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτή η τακτική αυτή.

Η έρευνα της γερμανικής εφημερίδας ξεκίνησε από το γεγονός ότι κάθε μήνα φτάνουν στη Γερμανία περίπου 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως δια της βαλκανικής οδού.

Η εφημερίδα δημοσιεέυει και επίσημη δήλωση από το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας στην οποία αναφέρεται ότι οι αριθμοί που δίνονται από τα κράτη που βρίσκονται κατά μήκος της βαλκανικής οδού αποτελούν ένδειξη μιας συνεχιζόμενης μεταναστευτικής ροής από την Ελλάδα.

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δίνει ψεύτικα στοιχεία για τον αριθμό των μεταναστών στην Ελλάδα προκειμένου να κρύψει την αληθινή έκταση του προβλήματος.

«Η Αθήνα μιλά για 62.000 πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά. Στην πραγματικότητα στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 40.000 μετανάστες - αν και φέτος έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου περίπου 20.000 νέοι μετανάστες» αναφέρεται στο δημοσίευμα. Που είναι οι υπόλοιποι;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης