Αποκλειστικό: Άλλα 15 ΙΚΑ, μιμήθηκαν αυτό της Καλλιθέας!

ΙΚΑ

Η υπόθεση του ΙΚΑ Καλλιθέας σοκάρησε. Το Δημόσιο απώλεσε πάνω από 20 εκατ. ευρώ από παράνομες συνταγογραφήσεις που πραγματοποιούσαν υπάλληλοι του, σε συνεννόηση -ή και εν αγνοία- με ασφαλισμένους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του molonoti.gr, το ΙΚΑ Καλλιθέας δεν είναι το μόνο που υπάλληλοί του παρανομούσαν. Ο διοικητής κ. Ρ. Σπυρόπουλος έχει ισχυρές ενδείξεις ότι άλλα 15 καταστήματα του ΙΚΑ εμπλέκονται σε παράνομες συνταγογραφήσεις με απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων για το ίδρυμα.

Ο κ. Σπυρόπουλος έχει δώσει εντολές για έρευνες σε βάθος και είναι ζήτημα χρόνου να ανακοινώσει τα πορίσματα. Το θέμα το γνωρίζουν και κόμματα της αντιπολίτευσης που επίσης περιμένουν επίσημη ενημέρωση. Στο μεταξύ οι αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα ονόματα και φωτογραφίες από την υπόθεση του ΙΚΑ Καλλιθέας.

Οι πρωταγωνιστές φαίνεται ότι "έστησαν" δυο ζωές. Από τη μια κράτησαν τα σπίτια και την καθημερινότητα που όλοι ήξεραν γι αυτούς. Έτσι ποτέ δεν κίνησαν την περιέργεια, ούτε έδωσαν αφορμές να υποψιαστεί κανείς το οτιδήποτε. Από την άλλη, έχτιζαν πολυτελείς βίλες κυριολεκτικά μακρυά από τα αδιάκριτα μάτια ενώ αγόρασαν και πολυτελή αυτοκίνητα. Έτσι ζούσαν και μια δεύτερη "λουσάτη" ζωή τα Σαββατοκύριακα και τους μήνες των διακοπών.

H Οικονομική Αστυνομία εκτιμά ότι μόνο στο ΙΚΑ Καλλιθέας εμπλέκονται τουλάχιστον 600 άτομα (!). Αυτό σημαίνει ότι η δικογραφία και το ανακριτικό έργο θα είναι μια πολύμηνη και κουραστική διαδικασία. Αυτό δεν εμποδίζει βέβαια να κατασχεθούν κινητά και ακίνητα των πρωταγωνιστών, ενώ άνοιξαν και οι λογαριασμοί τους. Εδώ υπήρξε μια έκπληξη. Δεν βρέθηκαν σημαντικά ποσά. Για λόγους αυτοπροστασίας ή γιατί καποια στιγμή έμαθαν για τις εις βάρος τους έρευνες και τα απέσυραν; Οι κινήσεις των λογαριασμών θα δώσουν την απάντηση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης