Απελαύνουν μια οικογένεια που αγαπά την Ελλάδα...

παιδιά μεταναστών

Ο αλβανικής καταγωγής δημοσιογράφος Niko Ago ειδοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες ότι πρέπει να εγκαταλείψει την Ελλάδα εντός 30 ημερών «επειδή το έτος 2007-2008, περίοδο την οποία είχε όπως λέει ο ίδιος πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσει την άδεια παραμονής του.

«Συμπλήρωσα 20 χρόνια στην Ελλάδα και μπήκα αισίως στον εικοστό πρώτο. Από τότε που ήρθα, εργάστηκα σε διάφορες δουλειές. Μετά από πολύ κόπο και κυρίως πολύ διάβασμα, έμαθα την ελληνική γλώσσα κι έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα, που ήταν η δημοσιογραφία» περιγράφει ο ίδιος την πορεία του.

«Μεγαλώνω δυο κόρες που σήμερα είναι 18,5 και 17,5 ετών. Η μεγάλη μου κόρη ήρθε στην Ελλάδα 5 μηνών, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν γνώρισε άλλη χώρα για πατρίδα της» γράφει.

Εκτός από το  δημοσιογραφικό του έργο, ο Ago έχει ενεργή ακτιβιστική δράση και είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Η ξαφνική απόφαση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα.

Στο Facebook το γκρουπ «Στηρίζω τον Niko Ago» έχει ήδη 9.260 μέλη τα οποία έχουν υπογράψει επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών που καλεί σε ανάκληση της τυπολατρικής αυτής απόφασης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης