Απαγορευτικό απόπλου για τα νησιά του Αιγαίου. «Μπλόκο» σε Εύδηλο και Αγιο Κήρυκο στο «Ιεράπετρα»

Αθήνα 

«Μπλόκο» περίμενε το πρωί, σήμερα Σάββατο, στον Εύδηλο και στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας το πλοίο «Ιεράπετρα», το οποίο παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων αντικαθιστά στα δρομολόγια το «Νήσος Μύκονος» που αποσύρθηκε για την ετήσια συντήρησή του.

Οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς των νησιών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις όλες τις τελευταίες ημέρες θεωρώντας το «Ιεράπετρα» ως υποψήφιο νέο «Σαμίνα» εμπόδισαν το πλοίο της ΑΝΕΚ να δέσει στα δύο λιμάνια της Ικαρίας αναγκάζοντάς το να συνεχίσει για Φούρνους και Σάμο.

Αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς τα εκεί με 358 επιβάτες, και σύμφωνα με πληροφορίες, το περιμένει «θερμή» υποδοχή. Μετά τους Φούρνους το δρομολόγιό του προβλέπει σταθμούς σε Καρλόβασι και Βαθύ, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής.

Το πρώτο μετ΄ εμποδίων ταξίδι του ξεκίνησε χθες το βράδυ από τον Πειραιά. Έως αργά το απόγευμα της Παρασκευής δεκάδες μέλη των εν Αθήναις συλλόγων Ικαρίας και Φούρνων, καθώς και ναυτεργατικών σωματείων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντικατάσταση του «Νήσος Μύκονος» είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του καταπέλτη του 36 ετών πλοίου «Ιεράπετρα». Τελικά κατάφερε να αποπλεύσει στις 11.35 μ.μ.

Απαγορευτικό απόπλου

 Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο εμπόδισαν το πρωί τον απόπλου τριών πλοιων από τον Πειραιά με προορισμό τις Κυκλάδες. Το επόμενο δρομολόγιο πλοίου από το μεγάλο λιμάνι είναι στις 5.30 το απόγευμα και από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί εάν τελικά θα ταξιδέψει.

Όλα τα δρομολόγια με συμβατικά πλοία για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται κανονικά ενώ τα ιπτάμενα δελφίνια φτάνουν μέχρι την Αίγινα.

Από Ραφήνα τα δρομολόγια προς Μαρμάρι εκτελούνται κανονικά. Το πλοίο που ξεκίνησε το πρωί για τις Κυκλάδες τελικά έδεσε στην Άνδρο καθώς οι ισχυροί άνεμοι το εμπόδιζαν να συνεχίσει. Από το Λαύριο ένα προγραμματισμένο δρομολόγιο για Κέα και Κύθνο δεν πραγματοποιήθηκε. Κλειστή είναι και η πορθμιακή γραμμή Λευκίμμης - Ηγουμενίτσας.

Το λιμενικό παρακαλεί τους επιβάτες πριν ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία ώστε να ενημερώνονται για τις αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων.

Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης