Αν συμφωνήσουμε, το δημοψήφισμα μην το λογαριάζετε λέει η κυβέρνηση στην ΕΕ

Οι όποιες διαφωνίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η κοινή λογική (γοργή αποσύνθεση της χώρας) φαίνεται ότι έχουν φέρει την κυβέρνηση να δηλώνει διατεθειμένη να αναστείλει το δημοψήφισμα εάν ξαναρχίσουν οι συνομιλίες.

Η πληροφορία "βγήκε" με δήλωση από τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Γιόζεφ Μούσκατ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του.

«Είναι έτοιμη να αναστείλουν το δημοψήφισμά ή να ζητήσουν από τους πολίτες να ψηφίσουν "ναι" αντί για "όχι", εάν υπάρξει ένα πακέτο στο τραπέζι με το οποίο θα μπορούσαν να συμφωνήσουν» είπε ο πρωθυπουργός της Μάλτας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πρόταση αυτή εκ μέρους της Ελλάδας θα μπορούσε να αποτελεί σημαντική εξέλιξη ή απλά κίνηση τακτικής, προκειμένου να κερδίσει χρόνο η Ελλάδα.

Αλλά και σύμφωνα με το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση είπε στο Eurogroup ότι θα μπορούσε να προτείνει θετική ψήφο στο δημοψήφισμα ή να το ακυρώσει εάν υπάρξει συμφωνία για νέο δάνειο.

Διάφορες πηγές του πρακτορείου με γνώση των διαπραγματεύσεων δήλωσαν ότι ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είπε στο Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι εάν υπάρξει συμφωνία η κυβέρνηση είτε θα προτείνει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ναι» είτε θα ακυρώσει το δημοψήφισμα.

Και ο κ. Δραγασάκης φέρεται να δήλωσε ότι ήδη συζητείται να ακυρωθεί το δημοψήφισμα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης