Αντί για το χριστουγεννιάτικο επίδομα, πληρωμή των αναδρομικών

Κάθε χρόνο, οι κυβερνήσεις έδιναν στους συνταξιούχους κάτι παραπάνω από 1 δισ. ευρώ σαν έκτακτο βοήθημα (ονομαζόταν καταχρηστικά και 13η σύνταξη). Μόνο πέρυσι δεν έγινε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τα έδωσε προεκλογικά τον... Μάιο! 

Τώρα η κυβέρνηση κάνει ενα τρικ: Αντί να δώσει αυτή την 13η σύνταξη (όπως σίγουρα είχε προγραμματίσει) θα δώσει στη θέση τους τα αναδρομικά που αποφάσισε το ΣτΕ, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στις περικοπές που έγιναν το 2012 στις κύριες συντάξεις για το επίμαχο 11μηνο μεταξύ Ιουνίου 2015 και Μαΐου 2016.

Η παροχή θα δοθεί εφάπαξ, εντός του επόμενου 6μήνου, με τη μορφή μιας «13ης σύνταξης». γι αυτό αποφασίστηκε να δοθεί στο σύνολο των δικαιούχων.

Εκτός αναδρομικών επιστροφών μένουν όσοι συνταξιούχοι διεκδικούσαν ποσά που αφορούν περικοπές στα δώρα και στις επικουρικές συντάξεις. Μάλιστα, στην τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τον ιδιωτικό τομέα, ξεκαθαρίζεται ότι όποιος συνταξιούχος λάβει τα αναδρομικά ποσά αποδέχεται ότι πρόκειται για το σύνολο των οφειλομένων και κάθε άλλη διεκδίκηση σβήνεται.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα κλείσει εντός του 2020 το κεφάλαιο των δημοσιονομικών εκκρεμοτήτων, επιβαρύνοντας τον φετινό προϋπολογισμό που ούτως ή άλλως θα είναι υπερελλειμματικός.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης