Ανικανότητα και στρουθοκαμηλισμός της κυβέρνησης στην Μόρια

Δραματική η κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια. Διεθνείς οργανισμοί, μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης αναδεικνύουν καθημερινά, με αποκαλύψεις-ντροπή, τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης των σχεδόν 9.000 εγκλωβισμένων σε αυτό το κέντρο υποδοχής στη Μυτιλήνη.

Την ίδια ώρα οι αφίξεις προσφύγων συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, αφού το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή 615 άτομα συνολικά έφτασαν στη Μυτιλήνη.

Ο μεγάλος αυτός αριθμός αφίξεων, από τους μεγαλύτερους τα τελευταία χρόνια και ο μεγαλύτερος για φέτος, εκτόξευσε πάνω από τις 11.000 τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στη Λέσβο σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στη Λέσβο διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, 11.053 αιτούντες άσυλο. Από αυτούς 8.912 διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας σε υποδομές στέγασης για 3.100 άτομα, 1.185 διαμένουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και οι υπόλοιποι σε άλλες μικρότερες δομές.

«Αν οι μεταναστευτικές ροές συνεχιστούν με αυτό το ρυθμό, τότε δεν θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα και να διατηρήσουμε τον έλεγχο» λέει στην Καθημερινή ο προϊστάμενος του Γραφείου Ασύλου στη Λέσβο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης