Ανθρώπινα ναυάγια στο κέντρο της Αθήνας...

Εξαθλίωση στο κέντρο της Αθήνας

Το 35% των ναρκομανών που περιφέρονται στο κέντρο της Αθήνας είναι φορείς του AIDS! Πάνω από 100 άτομα κατεγράφησαν στο πρώτο τρίμηνο του 2012, όταν πριν 2 χρόνια είχαν καταγραφεί μόλις 15. Από τους 600 οίκους ανοχής που λειτουργούν στην Αθήνα μόνον 15 ελέγχονται! Οι υπόλοιποι λειτουργούν παράνομα. Εκατοντάδες είναι οι γυναίκες που κάνουν πεζοδρόμιο χωρίς κανέναν έλεγχο. Η εικόνα του κέντρου ολοκληρώνεται με εκατοντάδες ανθρώπους να ζουν σε ερειπωμένα κτίρια, στοιβαγμένοι, μέσα στην βρώμα και την εξαθλίωση.

Οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας εντοπίζουν ανθρώπινα ναυάγια που αναζητούν την επιβίωση του σήμερα μη έχοντας ελπίδες για κάτι περισσότερο. Ωστόσο έχουν καταγραφεί υγειονομικά περιστατικά που υποχρέωσαν το κράτος να λάβει μέτρα και να επέμβει. Ξεκινούν λοιπόν έλεγχοι για τον εντοπισμό νοσημάτων που απειλούν την δημόσια υγεία.

Τα νοσήματα που θεωρούνται απειλητικά για τη Δημόσια Υγεία και θα ελέγχονται, είναι τα εξής:

  • Λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα, τα οποία απαιτούν απομόνωση ή περιορισμό (καραντίνα), για την πρόληψη της μετάδοσής τους. Πρόκειται για την πανδημική γρίπη, το SARS, ιογενείς αιμορραγικούς πυρετούς, χολέρα, διφθερίτιδα, ενεργός φυματίωση, πανώλη, ευλογιά και κίτρινο πυρετό.
  • Λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα που αποτελούν ιατρικό επείγον, με διεθνή υγειονομική σημασία, σύμφωνα με τα κριτήρια που απαιτούνται από τον Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό. Τα νοσήματα αυτά είναι ιδίως: Ενεργός φυματίωση, ελονοσία, πολιομυελίτιδα από φυσικό τύπο ιού (wildtype), ενεργός σύφιλη η οποία είναι στο στάδιο της μετάδοσης, ενεργός λέπρα η οποία είναι στο στάδιο της μετάδοσης, αφροδίσιο λεμφοκοκκίωμα, βουβωνικοκοκκίωμα, μαλακό έλκος και ιογενείς αιμορραγικοί πυρετοί. Για τα νοσήματα αυτά καθιερώνεται υποχρεωτικός έλεγχος όλων των μεταναστών και αιτούντων άσυλο ή βίζα για είσοδο, καθώς και των μεταναστών που επιθυμούν να παραμείνουν μόνιμα στην ελληνική επικράτεια. Οι ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από τα ανωτέρω νοσήματα αποκλείονται από την είσοδό τους στη χώρα. Στην περίπτωση, δε, που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα, περιορίζονται κατά τρόπο τέτοιον ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.

Ειδικά για τους ιούς του AIDS και της ηπατίτιδας Β και C, θα υπάρχει ειδικός έλεγχος για τα εκδιδόμενα άτομα που στερούνται του προβλεπόμενου βιβλιαρίου υγείας, καθώς και για τα άτομα που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών.

Από την Τρίτη, θα λειτουργούν σε νοσοκομεία ειδικοί χώροι για απομόνωση, περιορισμό - καραντίνα και νοσηλεία, οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλούς ιατρικής αντιμετώπισης και φύλαξης των νοσηλευομένων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης