Αναμένεται επιδείνωση του καιρού

Βροχές και καταιγίδες

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που παρατηρούνται ήδη σήμερα Δευτέρα 5-3-2012 στη βορειοδυτική Ελλάδα, αναμένεται σταδιακά να επηρεάσουν τις υπόλοιπες δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Βροχερός θα είναι ο καιρός και την Τρίτη, ενώ χιόνια είναι πιθανόν να πέσουν στα βόρεια ορεινά της χώρας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση 3-5 μποφόρ.

Την Τετάρτη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία κυρίως στα νότια, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Μικρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν μέχρι και 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο θα συνεχιστεί ο βροχερός καιρός, ενώ χιόνια αναμένονται στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα πελάγη έως 7 μποφόρ. Στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης